OBS!! PLATSER KVAR

Valpkurs

24 april - kl. 18.30

8 maj - kl. 13.00

21 maj - kl. 18.00

Fortsättningskurs vardaglydnad

7 maj - kl. 20.00

17 maj - kl. 13.00

20 maj - kl.12.00

Inkallning

9 maj - kl. 15.30

Personspår

29 maj - kl 18.30

Viltspår - anlagsklass

19 maj - kl. 10.00

23 maj - kl. 18.30

OM OSS

LYCKLIGA HUNDAR Stockholm Nose Work Academy's HUNDSKOLA

Företaget erbjuder kunskapen om att bygga upp ett roligt och lärorikt samarbete med din hund. Vi har lång erfarenhet och massor av kunskap som vi vill förmedla till er - det är och ska vara roligt att ha hund.

Vi är idag det ledande företaget i Stockholm som kan erbjuda kunskap och utbildning inom SPECIALSÖKSOMRÅDET. Vår specialisering är att hålla kurser och utbildningar inom
"nos-området". Vi har självklart även de ordinarie kurserna; valp, fortsättning, inkallning, rallylydnad & tävlingslydnad mm.

Vi jobbar med personlig och positiv målinriktad träning på våra kurser och har därför inte mer än 3-5 deltagare per kurs. På det sättet har vi möjlighet till en mera individuell träning av er som ekipage.

Samtliga kurser kan du även boka som privatkurs för mer info ring Nina 076-213 10 08

Verksamheten bedrivs på VÄRMDÖ (utomhuskurser hålls på Ingarö & inomhuskurserna hålls i våra lokaler i Hemmesta Centrum, ÅKERSBERGA, RINDÖ (fr o m 1 maj 2017 har vi en träningslokal på Rindö. Utomhuskurser håller vi även på Oxdjupet, Rindö) & Svullrya, Grue, Norge.

På Värmdö  - Hemmesta torg, Hemmesta centrum - har vi även butiken LYCKLIGA HUNDAR där vi säljer foder samt belöningsgodis, träningstillbehör mm för hund & katt.

På Värmdö & Rindö har vi veterinär Ylva Trygger som är hos oss vissa dagar i veckan och tar emot hundar & katter med deras ägare.

 

FÖRETAGETS INRIKTNING:

Vardagslydnad
Aktivering 
Specialsök
Nose Work
Problembeteendeträning
Diplomerade Hundinstruktörsutbildningar
Specialsöksutbildning
ID-spårhundsutbildningar
Föreläsningar och kurser i Friskvård för hund.

 

 

NINA COOPER SCHOLTZÉ

Nina startade hundskolan LYCKLIGA HUNDAR 2001. 
2003 började hon arbeta heltid med LYCKLIGA HUNDAR.
Nina är diplomerad hundinstruktör, hundpsykolog, hundmassör och utbildad lärare i specialsök. 
Hon har idag 4st hundar - 3st papillons, 1st portugisisk vattenhund och 1st katt - Cornish Rex.

Den äldsta papillon är utbildad specialsökshund (2009) - med inriktning "berusningsmedel" (narkotika, alkohol samt beroendeframkallande kemiska substanser). Denna hund har deltagit i ett forskningsprojekt om att detektera lungcancer hos människor i ett tidigt stadium. 
Under första halvan 2014 var denna hund med i projektet Batteriåtervinning - och arbetade som Batterihund. 
Papillon nr 2 - terapihund
Papillon nr 3 - kör nose work med internationella dofterna
Portugisiska vattenhunden är utbildad specialsökshund - med inriktning "berusningsmedel" narkotika, alkohol samt beroendeframkallande kemiska substanser). 

Nina håller i kurserna/utbildningarna som hålls i Värmdö, Åkersberga, Rindö & Svullrya, Grue, Norge. 

För att nå Nina ring - 076-213 10 08 alt. mejla till info@lyckligahundar.se

 

MARRE STIGELL

Marre är utbildad hundinstruktör sedan 2005 och började arbeta som det på Lyckliga Hundar 2010. Hon har läst till Specialiserad Hundpsykolog hos Hundens Hus och är utbildad instruktör inom Viltspår, Personspår, Personsök, Kantarellsök, Friskvård, Klicker, Assistanshund, Rallylydnad, Nosework, Specialsök samt Vattenprov. Hon är även godkänd A-figurant för MH/MT och C-figurant inom vattenprov. Sedan hon skaffade sin första hund 1994, så har hon kontinuerligt gått mängder av föreläsningar/kurser samt tränat olika inriktningar för många duktiga och välkända instruktörer. 
Idag har Marre 3 st hundar: 2st Leonberger-tikar och 1st Chihuahua-hane. Hon är även uppfödare av rasen Leonberger. 4-åriga Aquila är utbildad Terapihund som arbetar på två olika vårdhem samt tävlar inom Viltspår (2st 1:a pris), Vatten (Elitklass & SM-vinnare 2015) och  Rallylydnad (RLDN & RLDF). Enya är 2 år och kommer så småningom att få testa på samma saker som  Aquila. Chihuahuan Rutger utbildades 2014 till specialsökshund och terapihund.

Marre arbetar med kurser och utbildningar på Värmdö.

För att nå Marre ring - 070-431 42 11 alt. mejla till marre@lyckligahundar.se

 

JENNY BJÖRK

Jenny är diplomerad handledare (2004) och allmänlydnadsinstruktör (2004) samt certifierad hundinstruktör (2012) med specialinriktning tävling i bruks & lydnad. 
Specialsöksinstruktör Nose Work instruktör och kantarellsöksinstruktör.
Hon har under årens lopp gått en hel del kurser för flera kända instruktörer och med många olika inriktningar så som spårspecial (personspår), klicker, lydnad, brukslydnad, allmänlydnad m.m. 
Hon vidareutbildas även inom företaget!
Hon tycker om att träna hund och gillar verkligen att ta reda på vad som funkar bäst på olika hundar.
Personligen är hon speciellt intresserad av belöningsteknik och kroppsspråk.
Då hundar ofta reagerar på vårt beteende i olika situationer. 
Som 18 åring skaffade hon sig sin första schäfer och nästa hund kom bara 3 år senare. Den hunden hade ett helt annat psyke men tack vare honom fick hon verkligen lära sig, hur olika individer kan vara trots samma ras. Hon har sedan dess haft ytterligare en schäfer, med den tävlade hon både lydnad och bruks spår. 
I dagsläget har hon tre schäfrar en 10 årig hane som kom till henne för att socialtränas och övervinna sina rädslor för människor.  Han blev kvar och är idag en ganska trygg & väldigt mysig hund med mycket go i sig. Med honom har hon tävlat i bruks spår, han kan även en hel del tricks och tränar även specialsök! Samt en tik och en hane som är snart 3 år. Tiken är utbildad specialsökshund och hanen är under utbildning de kan också en hel del tricks! Alla tre hundarna tränar även Nose Work.

Jenny håller kurser & utbildningar på Värmdö.

För att nå Jenny ring - 070-797 14 21 alt. mejla till Jenny@lyckligahundar.se

 

LENA ÅKESSON

Lena har jobbat inom vården ca 30 år. Djur har alltid funnits i hennes hem. Intresset för hundar har alltid varit stort. Hon bor på en liten gård på Värmdö och har genom åren och arbetet på gården sett vad djuren har att ge oss människor. Djuren har en stor betydelse för henne och många människors livskvalitet. Gården har under ett antal år varit en arbetsplats för människor med olika psykiska funktionsnedsättningar. 

Lena har arbetat med barn med särskilda behov tillsammans med en av sina hundar. Hennes första hund var en blandras som var en fantastisk lek kamrat till en blind pojke. 1996 skaffade hon sin första vallhund. Hon var en fantastisk gårdshund och terapihund och lekkamrat för hennes dåvarande små barn. På gården tog hon emot besök av grupper med olika funktionsnedsättningar. Det var härligt att se vad hunden gör med oss människor. Idag finns det 2st Lapska vallhundar på hennes gård; Liisa och Vilja. Hösten 2013 påbörjade hon utbildning med Vilja tillterapihund hos Lyckliga hundar. Sedan mars 2014 arbetar Vilja ett par timmar i veckan på ett vårdhem i Nacka.
Under 2014 gick Lena Hundinstruktörsutbildning hos Lyckliga hundar. 
Fr.o.m. januari 2015 arbetar hon hos oss på Lyckliga hundar med aktiveringslydnad utomhus, aktiveringspromenader, privat-träningar, valp-kurser samt valp-träningar med andra djur.

För att nå Lena ring - 070-388 08 54


Hjärtligt välkommen att träna din hund hos oss på LYCKLIGA HUNDAR!

Vi har dock även de ordinarie kurserna; valp, fortsättning, inkallnings, rallylydnad & tävlingslydnad mm.

Vi jobbar med personlig och positiv målinriktad träning på våra kurser och har därför inte mer än 3-5 deltagare per kurs. På det sättet har vi möjlighet till en mera individuell träning av er som ekipage.

Samtliga kurser kan du även boka som privatkurs för mer info ring Nina 076-213 10 08